Cartea “Sapiens” a fost publicata initial in anul 2011 in Israel, insa a fost tradusa in peste 40 limbi, inclusiv in romana, devenind bestseller international.

In urma cu aproape 100.000 ani, se considera ca erau cel putin 6 specii de oameni pe pamant. In zilele noastre mai este decat una – Homo sapiens, cea din care facem parte noi. De aici apar intrebari precum – cum au disparut celelalte si ce s-a intamplat cu ele sau cum s-a ajuns ca noi sa fim stapanitorii planetei. De la inceputurile speciei noastre si importanta ecosistemului global si pana in prezentul modern, Harari imbona in “Sapiens” stiinta si istoria pentru a analiza tot ceea ce stim despre noi insine, ne arata cum ne-am unit pentru a ridica orase, regate sau imperii, cum am ajuns sa credem in zei, sa ne raportam la carti si legi, dar si cum am devenit unelte ale birocratiei, dependenti de consumerism si intr-o cautare continua a fericirii. Ne atrage atentia ca trebuie sa ne gandim la viitor pentru ca, de cateva decenii, am intervenit in ceea ce legea selectiei naturale a creat in aceasta lume. Avem capacitatea de a ne automodela, dar si de a modela ceea ce ne inconjoara – cum ne folosim de aceasta abilitate si in ce directie vrem sa mergem?

> Ai nevoie de o librarie online transport gratuit ?

„Interesanta si provocatoare… Ne ajuta sa intelegem de cit de putin timp sintem pe acest pamint, de cit de putin timp exista lucruri ca agricultura sau stiinta si de ce este bine sa nu le luam ca pe ceva de la sine inteles.” (Barack Obama)

„Sapiens abordeaza cele mai mari probleme ale istoriei si ale lumii moderne, fiind scrisa intr-o limba plina de viata.” (Jared Diamond)

„O istorie a civilizatiei captivanta, provocatoare… combinata cu o gindire nonconformista si fapte uimitoare. Aceasta carte fascinanta si distrugatoare de mituri nu poate fi rezumata… pur si simplu trebuie s-o citesti.” (Financial Times)

„In aceasta analiza exhaustiva a istoriei oamenilor, Harari le ofera cititorilor ocazia sa reconsidere totul: de la supravietuirea lui Homo sapiens pina la fascinanta chestiune a modului in care societatea se organizeaza prin fictiuni.” (Booklist)

„Sapiens ii poarta pe cititori intr-un tur rapid al istoriei speciei noastre… o lectura importanta pentru un sapiens cu preocupari serioase, care reflecteaza asupra lui insusi.” (The Washington Post)