1. Pisicuta Care Voia Sa Ajunga Acasa – Jill Tomlison. Cărțile lui Jill Tomlinson aduc aminte de basmele pe care le citeam în copilărie – povești cu o morală puternică, animale înzestrate cu puteri supranaturale sau calități umane. Pisicuța Suzy se alătură lor pentru a ne povesti aventurile prin care a trecut, dându-ne o lecție de ambiție și stoicism… “Suzy este o pisicuță vărgată. Îi place să trăiască în Franța, să alerge după fluturi și să fie mângâiată în răspăr. Singurul lucru care nu-i place lui Suzy este să se rătăcească…” Cei mici vor avea parte de o întâlnire memorabilă , cum a fost și în cazul puiului de bufniță Buf, a gorilei Pongo și a pinguinului Otto. Pisicuța Suzy se alătură celor trei pentru a-i încuraja să-și urmeze visele orice ar fi și să nu se abată de la scopul inițial, oricâte obstacole ar apărea în calea lor.

2. Jup, Un Pisoi De Soi – Alec Blenche. Jup este un pisoi micuț care are chef de joacă, care este puțin neastâmpărat și care face diverse trăsnăi. “Lumea este un loc foarte interesant, extrem de palpitant, plin de aventuri si de lucruri noi de explorat. Iar de cand a aterizat aici, adica de cand s-a nascut in aceasata lume, Jup nu lasa sa treaca nicio zi fara sa exploreze un loc nou sau sa mai faca vreun lucru deosebit. Jup este un pisoias de numai cateva luni. Are o blanita alba si moale cu o gramada de pete negre de toate marimile, de zici ca a cazut intr-o balta de noroi la nastere. Arata exact asa cum il alinta stapana sa – ca un pisoias dalmatian. SI asta pentru ca mamica lui, Lila, este o pisica alba si pufoasa, iar tatal sau, motanul Mur, este un pisoi negru si lucios.

3. Descopera Lumea Inconjuratoare Montessori – Larousse. “Ideile din aceasta carte il insotesc pe copilul dumneavoastra la propriile descoperiri, il invita sa observe lumea, il ajuta sa invete singur si sa-si satisfaca curiozitatea infinita. Adaptati aceste idei in functie de copil, urmati-i dorintele, lasati-l pe el sa fie motorul. Sa nu uitam ca initiativa apartine copilului: el alege ce sa invete, iar a invata inseamna a actiona. Aceasta carte nu propune o abordare stricta, nu impune urmarea cu exactitate a regulilor, intr-o anumita ordine. Inainte de a-i propune o activitate copilului vostru, intrebati-va ce cunostinte ii vor fi utile. Daca nu cunoaste continentele lumii, nu ii vom propune sa descopere tarile. Trebuie sa ne bazam pe ceea ce copilul stie deja pentru a aprofunda si completa informatiile.”

Citeste si articolul librarie online transport gratuit pentru a gasi cele mai bune solutii de livrare pentru cartile pe care doresti sa le comanzi.

4. Spune-mi De Ce? – Larousse. “De ce este cerul albastru? Lumina soarelui este formata din sapte culori – cele ale curcubeului. Dar aerul nu lasa sa treaca toate aceste culori de razele soarelui: albastrul este cel care trece in primul rand si ajunge la ochii nostri. De ce sunt norii albi? Fiindca sunt alcatuiti din apa sub forma de picaturi mici si de cristale de gheata, care reflecta toate culorile din razele de soare. Cand aceste culori ajung toate in acelasi timp la ochii nostri, amestecul lor pare alb.”

5. 50 De Jocuri De Jucat In Vacanta – Carte Usborne. “Maimuta – Pentru 3 sau mai multe persoane. Este indicat sa incercati acest joc in casa. Jocul devine mai distractiv cand participa din ce in ce mai multe persoane. 1. Alege o persoana pentru rolul ghicitorului. Ghicitorul va parasi temporar camera. 2. In timp ce ghicitorul nu se afla in camera, ceilalti jucatori vor decide cine va fi “maimuta”. Ceilalti jucatori vor fi urmasii maimutei. 3. Cand ghicitorul se intoarce in camera maimuta va face o actiune (de exemplu: se va scarpina in cap sau va scoate limba). Urmasii vor copia actiunile maimutei. 4. Ghicitorul trebuie sa afle cine este maimuta. Maimuta va face diferite actiuni pentru ca ceilalti sa le imite, incercand sa nu fie observat de ghicitaor cand schimba actiunea. Cand ghicitorul va gasi maimuta, aceasta va deveni noul ghicitor pentru runda urmatoare.”