Chiar daca ti-ai inceput ziua cu un par curat, care miroase frumos, pana seara are deja un miros neplacut. Parul poate retine miros neplacut dintr-o varietate de surse, cum sunt: fumul de tigara, mancarea gatita, substantele chimice care se gasesc in produsele de styling, de la animalae daca te joci cu ele sau petrecerea timpului intr-un bar, restaurant sau la o petrecere. Daca parul tau este mai gras, bacteriile cresc mai rapid in jurul foliculelor de par si creeaza miros. Scoate mirosul neplacut din par asa incat sa miroasa intotdeauna fresh.
 
Ai nevoie de: suc concentrat de rosii, lamaie, bicarbonat de sodiu alimentar, otet de mere, sampon care sa contina acid salicilic si sulf.
 
Pasul 1. Aplica 100 g de pasta de tomate pe scalp si par si maseaza. Asigura-te ca parul este acoperit pe intreaga sa lungime cu pasta de tomate si lasa timp de 15 minute. Curata apoi foarte bine parul cu apa calda.

Pasul 2. Amesteca intr-un recipient curat 1 lingurita de bicarbonat alimentar cu 300 ml de apa calda si toarna peste scalp si par. Lasa sa actioneze timp de 10 minute, in functie de cat de tare miroase parul si clateste apoi cu apa calda.
 
Pasul 3. Taie in jumatate o lamaie si stoarce zeama pe par si scalp si maseaza usor, asigurandu-te ca este acoperit tot parul. De asemenea, poti sa iti clatesti parul cu suc proaspat de lamaie de fiecare data dupa ce te-ai spalat cu sampon.
 
Pasul 4. Amesteca o lingura de otet de mere cu 400 ml apa calda si aplica pe par si scalp. Lasa sa se usuce de tot pe par si chiar peste noapte si spala parul cu sampon dimineata.
 
Pasul 5. Spala parul in fiecare zi cu un sampon care sa contina acid salicilic si sulf pentru a elimina mirosul neplacut. Sulful va elimina orice fungi sau bacterii care pot creste pe pielea capului, iar acidul salicilic inlatura excesul de sebum.
 
Nu uita sa porti o bonetica sau batic atunci cand gatesti pentru a nu fi absorbit mirosul de mancare in par.
Nu iti prinde parul daca este inca umed pentru ca se creeaza un mediu favorabil pentru bacterii pe scalp si evita sa imparti cu alte persoane peria de par, prinzatorul de par sau alte accesorii de par pentru ca se pot lua usor bacterii.
 
Afla si cum poti alege cel mai bun ondulator de par.