Sunt foarte multe persoane care se inscriu si, la scurt timp, decid: “nu mai vreau sa fiu reprezentant Avon”

Haideti sa aflam de ce nu poti atrage clientii care pot veni foarte usor la tine:
 1. Esti reprezentant Avon si nu comanzi brosuri. Sau poate te gandesti ca 5 sunt suficiente.. Bineinteles, aceasta este o problema foarte mare. Avand decat 5 cataloage, trebuie sa te gandesti in primul rand ca unul trebuie sa il tii pentru tine. Vei mai ramane astfel cu 4 cataloage care se vor plimba, dar asta nu poate genera in niciun fel un business care sa se repete.
 2. Sari peste o comanda Avon. Daca nu iti plasezi comanda la fiecare 3 saptamani, este ca si cand iti inchizi magazinul, clientii vor astepta noul catalog, dar nu il vei avea pentru ca ai sarit deja o comanda. Clientii vor gandi acum ca nu au un reprezentant Avon pe care se pot baza si cel mai probabil vor cauta pe altcineva.
 3. Nu revii la clientii tai. Trebuie sa iti pui la punct un sistem care sa le reamintesca clientilor – poti folosi mai multe metode: social media, email, sms, telefoane, intalniri sau orice merge mai bine pentru tine si cateodata pentru anumiti clienti.
 4. Distribui cataloage Avon si astepti sa sune telefonul. Atunci cand distribui doar cateva cataloage, ai grija sa faci rost si de contacte sa poti reveni cu un telefon pe parcursul campaniei.
 5. Nu ceri recomandari. Daca deja ai o clienta care iubeste sa cumpere de la tine, spune-i sa impartaseasca acest lucru cu o prietena care poate vedea catalogul.
 6. Nu iti rogi famila si prietenii sa arate catalogul. Acestia te pot ajuta sa prezinte catalogul la locul de munca sau prin link-uri in social media. Nu te astepta sa o faca in fiecare saptamana pentru tine, dar indata ce ti-ai inceput afacerea si ocazional, nu ii va deranja sa te ajute sa posteze un simplu link sau sa lase catalogul cu datele tale de contact la birou.
 7. Nu folosesti puterea lui 3. Ce inseamna puterea lui 3: 3 oameni pe zi x 7 zile pe saptamana, inseamna 21 potentiali clienti. Sa spunem ca iti iei totusi liber in weekend, inseamna 15 persoane carora le dai catalogul intr-o saptamana. Este un alt aspect important atunci cand te hotarasti cate cataloage Avon sa cumperi intr-o campanie. Daca te gandesti la lista ta curenta de clienti si apoi daca te gandesti sa aplici puterea lui 3, atatea cataloage vei avea nevoie . In urmatoarea campanie te vei uita din nou la lista unde ii vei adauga la cei curenti pe cei noi si cati clienti noi trebuie sa mai atrag in urmatoarea campanie.
 8. Iti este teama ca vei suna ciudat. Daca te implici si vei pune pasiune, vanzarile vor veni cu siguranta.
 9. Nu folosesti produsele ca ceilalti sa le vada. Daca nu ai incercat inca un produs pe care vrei sa il vinzi, ia in considerare sa ai mostre la tine, iar daca foloseti un produs poti oferi un testimonial.
 10. Nu comanzi mostre. Daca nu iti permiti sa le ai pe toate, incearca sa comanzi in avans pentru campania urmatoare mostre ale produselor care vor fi la oferta in catalog.
 11. Nu oferi cadouri sau reduceri. Exemple mesaj: cumpara in aceasta campanie 100 lei si primesti un gel de dus, coduri de reducere, un produs cadou la 3 cumparate..
 12. Nu prezinti incredere. Acest lucru poate veni din faptul ca nu ai incredere in tine cand intalnesti oameni noi sau nu ai incredere in afacere. Chiar daca esti o persoana mai timida sau anxioasa, succesul va veni cu practica. Asuma-ti si riscuri si iesi din zona de confort pentru ca numai asa vei gasi succesul. Devino reprezentant Avon, incearca aceste recomandari si spune-ne daca ai avut succes!