Produsele cosmetice 100% naturale, inclusiv samponul, sunt intotdeauna o alegere inteleapta. Aceste nu contin substante chimice care se gasesc de obicei in produsele pe care le gasim in rafturile magazinelor. Avand in vedere ca produsele bio cu nume de brand sunt destul de costisitoare, poti salva niste bani daca alegi sa iti faci singura acasa un sampon 100% natural.

Nu este asa complicat precum pare sa iti faci propriul sampon, iar dupa cateva incercari, va deveni obisnuinta.

De ce ai nevoie:

  • o sticla goala de sampon
  • 100 ml apa distilata
  • 100 ml castile soap
  • 10 picaturi de ulei esential

Castile soap este un sapun obtinut din ulei de masline in regiunea Castilei din Spania. Este mai ieftin si este considerat mai eficient decat compusii chimici din sampoanele obisnuite.

Pasul 1. Pastreaza o sticla veche de sampon pe care o speli bine si o lasi apoi sa se usuce complet. Daca nu ai la indemana o astfel de sticla, poti folosi orice recipient de 200 ml, un borcan de exemplu.

Pasul2. Toarna 100 ml de apa distilata in sticla goala de sampon sau in borcan. Poti gasi apa distilata in supermarket sau la farmacie.

Pasul 3. Adauga 100 ml de castile soap in sticla de sampon. Sapunul castile se gaseste de obicei in magazinele cu produse naturiste sau in magazine online specializate.

Pasul 4. Adauga 10 picaturi din ulei esential preferat. Aici poti opta intre aromele care iti plac sau intre beneficiile pe care le aduce sanatatii fiecare tip de ulei. De exemplu, in cazul matretii poti opta pentru un ulei esential al unei plante de ceai. In cazul in care ai un par mai gras, uleiurile pe baza de levantica sunt mai potrivite. Iar daca vrei doar un sampon care sa miroasa bine, poti alege un ulei esential cu aroma de trandafir.

Pasul 5. Inchide capacul recipientului si agita bine, pana cand ingredientele sunt amestecate foarte bine. Atunci cand te speli, foloseste aproximativ un sfert din cantitatea sticlei.

Parul tau iti va multumi in cel mai scurt timp!