1. Utilizeaza produsele marca Avon. Este o modalitate usoara sa atragi oamenii – poarta bijuterii, haine sau chiar pantofi si daca vei primi un compliment poti spune astfel : Minunat, ma bucur ca iti plac, lasa-ma sa iti spun de unde le-am cumparat..” . Produsele sunt de obicei la oferta si este o cale usoara sa intri in contact cu persoane carora le poti prezenta catalogul. Daca nu iti poti permite inca sa cumperi produsele si iti trebuie timp sa iti dezvolti afacerea, poti incerca varianta “ieftina” – iti poti cumpara o brosura Avon, este o metoda foarte la indemana prin care iti poti face cunoscut statutul de reprezentant Avon. O alta solutie este sa iti cumperi o geanta Avon in care iti poti pune brosura si o poti aduce cu tine oriunde, la piscina, la cumparaturi, la gradinita sau la scoala cand iti iei copiii. Purtand un obiect care reprezinta compania iti va deschide mai multe oportunitati ca cineva sa vrea sa iti vada catalogul. Este o metoda indirecta prin care poti atrage oamenii in afacerea ta, in comparatie cu abordarea directa, cum este de exemplu prospectarea in restaurante sau magazine.
  2. Cumpara mostre, acestea ofera o experienta unica clientilor. Prin asta te poti diferentia de alti reprezentanti Avon. Poti sa iti faci niste pachetele cadou pe care sa le oferi si care sa contina, de exemplu, o brosura, flyere cu programele de cadouri pentru noii inscrisi si o mostra. Iti poate fi mai rentabil sa oferi 10 astfel de pachetele, decat sa distribui pur si simplu 100 cataloage. Cel mai important este insa sa incerci cat mai multe metode pentru as vedea ceea ce ti se potriveste mai bine, dar intotdeauna incearca ceva diferit, asa incat clientii sa vrea sa vina sa cumpere de la tine pentru ca stiu ca faci un efort in plus pentru ei. Daca distribui brosuri lipeste un cupon sau un voucher de reducere, asa incat sa fie ceva diferit pentru cei cu care poate nu te intalnesti mereu fata in fata. Atunci cand cineva incearca un produs, sansele sa si cumpere sunt mai mari, asa ca investeste si aprovizioneaza-te cu cat mai multe mostre, cartonaste parfumate.
  3. Intotdeauna sa ai un catalog Avon la indemana. Chiar daca nu poti lua cu tine mai mult de 3 cataloage, incearca sa imparti in fiecare zi cate 3 cataloage si informatii. Chiar daca esti o persoana timida si nu iti place sa deschizi o discutie in acest sens, potyi spune pur si simplu “Ai vrea un catalog Avon?? Chiar daca este o intrebare da/nu, este o metoda foarte rapida sa afli daca cineva este interesat sa devina clientul tau. Daca spune Da, le poti raspunde “Super, uite un catalog, datele mele de contact sunt pe prima pagina. Cum pot lua legatura cu tine?” Sau daca nu ai timp, ofera-le pur si simplu datele tale. Iar daca vor spune Nu, nu este nicio problema, nu o lua personal, mergi mai departe cu zia ta si poti gasi pe altcineva care va vrea sa spuna Da. In cele din urma, cineva care spune Nu iti face o favoare pentru ca nu vei irosi astfel bani pe un catalog care nu va fi folosit.
  4. Organizeaza evenimente. Este o alta metoda prin care poti atrage oamenii catre tine. Orice reprezentan Avon poate fi mai timid la inceput. Vei intalni foarte multe persoane cu care poti interactiona. Poti folosi un stand de prezentare care nu este foarte scump si poti atrage astfel oamenii. Foloseste acele pachetele cadou, ofera-le cupoane pe care sa le completeze sa poti lua legatura ulterior.
  5. Lucreaza cu prietenii si cunostintele. Recomanda-le cunoscutilor sa se inscrie si sa lucrati impreuna. Va fi mult mai usor sa lucrezi cu o persoana care are acelasi obiectiv ca si tine . Puteti sa organizati impreuna evenimente, activitati de prospectare in diferite locatii – restauranete, magazine, saloane cosmetice etc. Te vei simti mult mai confortabil daca vei lucra cu un prieten si va veti si distra.
  6. Dezvolta-te online. Daca esti mai timida, nu ai timp sau iti este mai greu sa te deplasezi, iti poti dezvolta o afacere online. Este o optiune foarte buna, chiar daca va lua ceva mai mult timp, asa ca trebuie sa ai rabdare si perseverenta. Iti poti crea un blog unde poti scrie, poti posta filmulete, poti utiliza social media. Mai multe detalii poti afla pe vreau sa devin reprezentant Avon. Poti atrage astfel oamenii care cauta informatii pe internet, iar tu vei fi acolo sa le oferi.