Daca ai nevoie de un frigider nou sau pur si simplu te-ai saturat de cel pe care il ai acum, oricum ar fi, cumpararea celui mai bun frigider poate fi o sarcina dificila. Dar nu te ingrijora, suntem aici sa te ajutam. Sunt 2 aspecte principale pe care trebuie sa la ai in vedere atunci cand cumperi un frigider.

 • Bugetul disponibil – trebuie sa stii exact care este bugetul de care dispui, asa incat sa te uiti la produsele pe care ti le poti permite, fara a consuma timp inutil.
 • Dimensiunile zonei in care va fi amplasat frigiderul, la care va trebui sa adaugi cativa cm extra pentru lateralele acestuia. Odata ce ai stabilit aceste detalii, poti incepe sa cauti in magazin.

Inainte de a face o decizie de cumparare este important sa cunosti si tipurile de frigider.

 • Cu gheata sau NoFrost: 
 • In primul caz, procesul de formare a ghetii intr-un frigider porneste de la vaporii de apa care se formeaza de la alimente si in timpul deschiderii usii. Acesti vapori se depun pe bobina care raceste, rezultatul fiind un strat de gheata din ce in ce mai gros pe peretii congelatorului. Acest strat de gheata trebuie inlaturat manual, fiind necesara oprirea si scoaterea din priza a frigiderului. In a doua varianta, tehnologia No Frost aduce numeroase avantaje, atat economice cat si calitative. In termeni de timp si energie, tehnologia No Frost reuseste sa reduca timpul folosit pentru dezghetarea unui frigider conventional la un minimum. De asemenea, costurile energetice sunt cu mult reduse, combinele frigorifice care beneficiaza de aceasta tehnologie avand de cele mai multe ori un consum cel putin echivalent cu clasa energetica A+.
 • Dupa numarul de usi:  
 • Frigidere cu o singura usa – in acest caz majoritatea sunt cu racire directa si nu au si spatiul pentru congelare. Acest tip este ideal pentru 1-2 persoane si pentru o utilizare scurta in timp a alimentelor.
 • Frigider cu 2 usi – care era foarte comun la noi, are o usa mai mica in partea superioara pentru congelator, iar in partea de jos este frigiderul. In prezent sunt mai folosite frigiderele care au  congelatorul in partea de jos, iar in partea de sus frigiderul, pentru un acces mai usor la alimente. Acet tip este ideal pentru 2-3 persoane.
 • Frigidere side by side – acestea sunt foarte incapatoare, putem pastra foarte multe alimente proaspete si sunt ideale pentru locuinte cu peste 5 persoane.
 
 • Volumul
 • Odata ce ai stabilit tipul de frigider, trebuie stabilit si volumul net potrivit pentru necesitatile tale. Iata care sunt recomandarile in functe de numarul de persoane:
 • 2 persoane – 150-250 l
 • 3 – 4 persoane – 250 – 500 l
 • > 5 persoane – >500 l
 
 • Eficienta energetica.  

Un alt aspect important atunci cand decizi sa cumperi un frigider este eficienta energetica, pentru ca va functiona in casa ta non-stop, 24/7, 365 zile/an. Iar daca vei opta pentru o clasa energetica scazuta, in timp va consuma mai multa energie, ceea ce inseamna mai multe cheltuieli pentru tine. Consumul din clasa A este cel mai recomandat. Chiar daca vine cu un cost de achizitie mai ridicat, este o investitie care se va amortiza in timp printr-un consum de energie mai scazut. In plus, nu trebuie sa uitam ca este o achizitie pe termen lung si vom economisi astfel bani prin facturi la electricitate mai mici. 

TOP CEL MAI BUN FRIGIDER 2020

1. Frigider cu o usa Star-Light FTTM-98APP, 98 l, Clasa A++

SPECIFICATII:

Volum net total: 98 l

Sistem dezghetarefrigider: automat

Sistem dezghetare congelator: manual

Clasa energetica A++

Consum anual: 131 kWh

Dimensiuni: 84.5 X 50 X 54 cm. 25.4 kg.

Usi reversibile. Consum foarte mic de energie, ideal pentru spatii mici. Frigiderul este prevazut cu un sistem automat de dezghetare.

2. Frigider cu doua usi Arctic AD54240P+, 223 l, Clasa A+

SPECIFICATII:

Volum net total: 223 l

Sistem racire: static

Sistem dezghetare: automat

Clasa energetica A+

Consum anual: 226 kWh

Dimensiuni: 146.5 X 54 X 60 cm. 44 kg.

Frigiderul dispune de un compartiment spatios dedicat depozitarii legumelor si fructelor. Alimentele vor fi proaspete si gustoase o perioada indelungata. Termostat ajustabil – are scopul de a regla rapid temperatura in functie de nevoi, tinand cont de temperatura ambientala. Garnitura usilor contine aditivi speciali ce protejeaza frigiderul impotriva bacteriilor si a mucegaiului. 

3. Combina frigorifica Samsung RB31FDRNDSA, 310 l, Clasa A+, Full No Frost

SPECIFICATII:

Volum net total: 308 l

Sistem racire: Full NoFrost

Clasa energetica A

Consum anual: 280 kWh

Dimensiuni: 185 X 59.5 X 66.8 cm. 65 kg.

Display LCD, Dispenser apa

Suprafata inox. Are functii precum raftul cu glisare usoara si compartimentul cu deschidere completa. Usi reversibile. Compresor cu inversor digital economic din punct de vedere al energiei care este atat de durabil, incat este sustinut de o garantie de zece ani. Tehnologia No Frost de la Samsung asigura racirea uniforma, pentru eliminarea formarii ghetii si zapezii. Sistem dezhetare automat. Iluminare LED. Semnalare audio la usa deschisa.

4. Frigider Side by side Heinner HSBS-520NFXWD + 514 l, Clasa A+, Full No Frost

SPECIFICATII:

Volum net total: 514 l

Sistem racire: Full NoFrost

Clasa energetica A+

Consum anual: 411 kWh

Dimensiuni: 179 X 64 X 91 cm. 94 kg.

Display LED, Dispenser apa

Suprafata inox. Ventilatorul din congelator si cele 8 conducte de aer fac ca aerul rece sa se extinda mai repede in comparatie cu sistemul traditional de ventilare, astfel prospetimea alimentelor este pastrata timp indelungat. Prin selectarea functiei Inteligenta Artificiala, aparatul frigorific regleaza automat si mentine constanta temperatura din compartimentele de refrigerare si congelare. Compartimente spatioase si convenabile. Raceste sau congeleaza alimentele si pastreaza fructele si legumele proaspete mai mult timp.